MAGNA REAL H2

STA JE MAGNA REAL H2

BIOAKTIVNI MOLEKULARNI VODONIK
DODATAK ISHRANI

– POVEĆAVA OPŠTU IZDRŽLJIVOST I
– OTPORNOST ORGANIZMA
– OLAKŠAVA FIZIČKI I UMNI NAPOR
– POBOLJŠAVA OPŠTE ZDRAVSTVENO STANJE
– USPORAVA STARENJE
– POZITIVNO UTIČE NA KOŽU

Magna Real H2

  • Molekularni (aktivni)
  • vodonik (H2)
  • Magnezijum
  • Vitamin C

U pogledu uticaja na mozak: čisti slobodne radikale u mozgu brzo i efikasno – tako da glavobolje i pospanost prolaze brzo i lako, a čak pomaže i kod „mamurluka“.

– U terapiji ishemijskih oštećenja srca, jetre, bubrega, kičmene moždine, creva
– Kod dijabetesa tip II i poremećaja tolerancije na glukozu
– Poboljšava život pacijentima na hemodijalizi, hemioterapiji ili radioterapiji
– Upalne i mitohondrijalne miopatije (bolesti mišića)
– Metaboličkog sindroma
– Nefrotoksičnosti usled primjene lijekova
– Parkinsonove bolesti
– Arterioskleroze
– Zapaljenja debelog creva
– Reumatoidnog artritisa

Primjena

Magna Real H2 kesice imaju širok spektar primene. Mogu se koristiti kako u terapji mnogih oboljenja, kao dodaci uz terapiju lijekova, jer ne stupa u interakciju sa lijekovima, takođe i u preventivi. Zbog izuzetnih osobina koje povoljno djeluju na zdravlje preparati se mogu preporučiti svima. Bolesnima za ublažavanje i olakšavanje tegoba, zdravima za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Posebno se preporučuje osobama koje trpe velike psihičke i fizičke napore, sportistima, rekreativcima, studentima, pušačima. Svima za usporavanje procesa starenja, kao i za ublažavanje posljedica koje taj proces donosi. Povećava fizičku kondiciju osobe koje ga uzima – umanjuje se procenat oslobođene mliječne kiseline u mišićima, što pomaže da se manje „upale“.

Preventivne i terapijske osobine:

· Smanjuje oksidativni stres
· Štiti DNK jer lako prolazi ćelijsku membranu
· Podiže ATP nivo (nivo energije)
· Povecava ćelijsku hidrataciju
· Dopunjuje antioksidativne efekte vitamina C i vitamina E
· Ima efekat anti-zamora i time povećava fizičku i mentalnu
energiju (povećava umnu koncentraciju)

Magnezijum

Magnezijum je vitalan i neophodan elemenat za održavanje dobrog zdravlja ljudskog organizma. Ima gradivnu (ulazi u sastav kostiju i zuba) i funkcionalnu ulogu. Obezbjedjuje dobro koordinisan rad mišićnog, skeletnog, nervnog, kardiovaskularnog i endokrinog sistema, aktivira više od 300 enzima koji omogućavaju normalno odvijanje metaboličkih procesa u organizmu. Omogućava kontrakciju skeletnih i glatkih mišića, odnosno mišićnu aktivnost. Omogućava pravilnu funkciju srčanog mišića. Održava tonus krvnih sudova. Snižava krvni pritisak jer je prirodan blokator kalcijuma. Smanjuje nivo holesterola. Učestvuje u stvaranju energije neophodne za funkciju čovjekovog organizma.

Mehanizam delovanja

Običan H2 ponaša se kao inertan gas u biološkom smislu i nema gotovo nikakvog dejstva. Real H2 ma veliku moć bio-raspoloživosti (bio-availability), odnosno, lako i brzo u potpunosti stiže u sve delove ljudskog organizma, u sve ćelije. To ne može ni jedan drugi suplement. Takođe, što je najvažnije, Real H2 je SUPER ANTIOKSIDANS.
Zašto super?
Zato, što jedan molekul aktivnog vodonika prouzrokuje da se vrši nova biosinteza prirodnih proteina koji nas prirodno štite od oksidativnog stresa. Real H2 može da neutrališe stotine, pa i hiljade opasnih slobodnih radikala indukujući našu prirodnu odbranu!

Vitamin C

Uloga vitamina C:
Antioksidans, štiti disajne puteve, antiaterogeno,
antikancerogeno , antihipertenzivno, antivirusno,
antihistaminsko, imunomodulatorno, oftalmoprotektivno,
sintetiše kolagen, apsorpcija, transport i deponovanje gvožđa

Način primjene preparata:

2 kesice dnevno
Pojedinačno ili u kombinaciji

Molekularni (aktivni) vodonik je izuzetno efikasan i selektivan antioksidantni agens i ima jedinstvene, selektivne antioksidantne osobine, odnosno, osobine da neutrališe slobodne radikale koji nastaju kao posledica oksidativnog stresa. Zbog toga je neprekidno uklanjanje najškodljivijih slobodnih radikala iz organizma, pre nego što izazovu nepopravljivu štetu, od presudnog značaja za održavanje optimalnog zdravlja i kvaliteta života, a to upravo radi molekularni (aktivni) vodonik.

Molekularni vodonik je najjednostavniji, najlakši i najrasprostranjeniji molekul u univerzumu. Njegova mala fizička veličina mu omogućava pasivnu difuziju kroz ćelijsku membranu. Pasivna difuzija mu omogućava da lako stigne do ciljanog tkiva, uključujući tkivo mozga, jetre, srca ili bilo kog drugog organa pogođenog oksidativnim stresom ili ćelijskim oštećenjem.

Real H2 kao inovativni terapijski agens u kliničkoj medicini ima nekoliko prednosti. Dok mala molekularna veličina omogućava brzu difuziju do ciljnih organa, sama primjena molekularnog vodonika ne utiče na fiziološke parametre (pH, zasićenost kiseonikom, temperaturu, krvni pritisak). Povećava aktivnost endogenih antioksidanata, antioksidanata koji su prirodno prisutni u našem organizmu.Pored antioksidativne, smatra se da ima i druge funkcije kao što su antiinflamatorna, antiapoptotska, antialergijska, stimuliše metabolizam energije.Terapeutski efekti molekularnog vodonika dokumentovani su kod pacijenata koji boluju od raka, neurovaskularnih, metaboličkih i upalnih oboljenja, kao i kod onih sa traumatskim povredama. Konkretno, pokazalo se da molekularni vodonik pomaže kod metaboličkog sindroma, dijabetesa, reumatoidnog artritisa, povreda mekih tkiva, Parkinsonove bolesti, Alchajmerove bolesti, akutne ishemije mozga (moždani udar), itd. Molekularni vodonik se može unositi na više načina, ali je oralni put priznat kao bezbjedan i podesan. Većina kliničkih ispitivanja nije našla nikakve negativne pojave nakon oralne primjene H2.